Sabio Cosmetics






Produse:

Sabio Cosmetics produce diverse cosmetice naturale, manual, in Romania.

Certificări:

Nu au certificari vegan sau netestat pe animale, dar respecta legea UE care interzice testarea pe teritoriul Europei si importul produselor cosmetice sau ingredientelor cosmetice pe animale (legea nu se aplica pentru dermatocosmetice sau produse medicament, atentie!).
Bineinteles aceasta lege are multe scapari si producatorii vor profita in plin de acestea.

DAR, garantii in plus ca un produs nu a fost testat pe animale sau un producator nu testeaza pe animale va ofera urmatoarele faptul ca producatorul nu comercializeaza produse in China, iar produsele lor sunt produse in Romania, pe teritoriul UE.

Am scris producatorului Sabio si mi-au spus ca:
- Produsele lor contin multe ingrediente alimentare sau uleiuri, extracte din plante etc..
- Folosesc cateva ingrediente de origine animala: lanolina, miere, propolis, ceara, lapte, ulei de palmier (eu nu il consider vegan deoarece producerea lui distruge teritoriul urangutanilor si omoara zilnic urangutanii care incearca sa consume fructele de palmier).
- Ofera o lista la vedere cu majoritatea ingredientelor folosite in produsele lor.

Lista ingrediente Sabio aici 
Ingredientele de origine animala sau non-vegane sunt (sub 10% din produsele lor contin aceste ingrediente):
- lanolina (extrasa din lana),
- lapte de capra,
- ceara de albine,
- ulei de palmier,
- laptisor de matca.

Cautati produsele lor ce nu contin aceste ingrediente (cititi ingredientele inainte de a cumpara!). Majoritatea produselor lor nu contin ingrediente de origine animala, dar, repet, cititi cu atentie eticheta.

Eu personal de fiecare data inainte de a cumpara, le scriu email cu produsele ce vreau sa le iau (sau ii sun) si intreb daca vreunul din ele contine ingrediente de origine animala (uneori pun intentionat cate unul care contine pentru a-i testa) si imi raspund de fiecare data.

IMPORTANT: la fiecare comanda veti primi un produs cadou, specificati ca nu doriti ca acel produs sa contina ingrediente de origine animala. Sunt deschisi si mi-au trimis produs cadou vegan la cerere.

Daca considerati ca Sabio nu sunt vegane sau aveti informatii ca nu ar fi va rog sa ma anuntati.

Infomatii de pe ambalaj:

Crema contur ochi CoQ10 & Hialuron - 15 ml

100% Natural

Luxoasa, hranitoare, bogata in substante nutritive, revitalizante si regenerante.
Potrivita pentru orice fel de piele, mai ales pentru cea sensibila, matura sau uscata,
Actioneaza asupra ridurilor profunde si asupra celor de expresie.
Folosind-o zilnic, pielea din jurul ochilor apare supla, luminoasa si intinerita.

Administrare:
Dupa curatarea fetei, aplicati 2-3 picaturi de produs, exact sub sprancene si sub ochi, evitand contactul cu ochii.
Masati usor zona pe care s-a aplicat crema, din coltul interior al pleoapei superioare spre exterior si in directia opusa sub ochi.
Evitati intinderea pielii, intrucat aceasta poate conduce la formarea de riduri fine.
Pentru rezultate optime utilizati dimineata si seara.
Ideal sub machiaj sau ca tratament pe timpul noptii.
Se pastreaza la loc racoros, bine inchis si ferit de lumina.

Crema de zi regeneratoare ceai verde, CoQ10 si acid hialuronic - 60 ml

100% Natural

Crema luxoasa, hranitoare, bogata in substante nutritive, revitalizante si regeneratoare.
Potrivita pentru orice tip de piele, mai ales pentru cea sensibila, matura sau uscata.
Actioneaza asupra ridurilor profunde si a liniilor fine.
Utilizata zilnic pielea redevine supla, luminoasa si intinerita.

Administrare:
Pe tenul perfect curat, se aplica o cantitate mica de produs si se maseaza cu miscari delicate, pana la patrunderea totala in piele.

Recenzie produse:

In general imi plac produsele lor, am cumparat de multe ori de la ei:
- apele florale
- gelurile de dus,
- cremele de fata cu coenzima Q10 si cea pentru ten sensibil, ambele merg pe ten normal si uscat
- crema si serul pentru ochi
- spuma demachianta cu musetel.

La fiecare comanda pe siteul lor veti primi si un cadou, mentionati ca nu doriti ca acest cadou sa contina produse de origine animala.

Producător și distribuitor în România. De unde se poate achiziționa:

Sabiocosmetics



Comentarii

  1. Desi nu au vechime in bransa,asa de bune sa fie cremele lor de fata?Am si eu in vedere,crema de fata,cu coenzima Q 10,dar mai stau putin pe ganduri....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am luat pentru mama mea crema cu Q10 si a fost multumita de ea. A tinut-o la frigider pentru a se pastra mai bine si mai mult.
      Intre timp am invatat si eu ceva nou despre cremele cosmetice bogate in antioxidanti, si anume ca ambalajul e foarte important deoarece altfel isi pierd rapid proprietatile. De atunci caut creme ambalate in tub sau in sticla cu pompitza, nu mai cumpar creme la borcanel decat daca ma atrag foatre mult ingredientele si recenziile produsului.
      Puteti citi aici:
      http://www.paulaschoice.com/expert-advice/skin-care-basics/_/jar-packaging

      Ștergere
  2. Ce termen de valabilitate au produsele lor?Da,corect,in contact cu aerul,unele ingrediente din compozitie se pot descompune si pot devine periculoase.Se pare ca si la ei,unele produse sunt mai bune,altele contin ingrediente cu risc mediu de dauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai stiu exact ce termen de valabilitate aveau.
      Nu neaparat ca ingredentele devin nocive in contact cu aerul/lumina, mai degraba e problema ca isi pierd efectul. Antioxidantii isi pierd proprietatile daca nu sunt ambalati corespunzator (ar trebui ambalati in cutii inchise la culoare pt a ii feri de lumina si in cutii cu pompita pt a-i feri de contactul cu aerul). Unele produse naturale trebuie tinute sub 19 grade sau chiar la frigider (cum e cazul unor uleiuri care rancezesc usor daca le tinem la caldura).

      Ștergere
    2. Perioada de valabilitate are 2 parti.
      Una e perioada de valabilitate a produsului ambalat, care e inscriprionata pe cutie.
      A doua e perioada de valabilitate a produsului dupa ce l-ai deschis, e marcat pe cutie cu un simbol specific (o cutie cu capac deschis) pe care scrie 6M (insemnand 6 luni), 12M (12 luni), 36M (36 luni cum e in cazul gelului de dus din poza, o perioada intr-adevar cam mare pt un produs natural).
      Am gasit aici un link unde explica f frumos si clar:
      http://pasagera.ro/valabilitatea-produselor-pentru-machiaj-si-cosmetice.html

      Ștergere
  3. Am observat cu cata usurinta scrie pe toate produsele Sabio,NATURAL,pai cum sa fie natural,daca pe ici pe colo,ai introdus cate o substanta,e adevarat,mai blanda,cu grad mediu de risc,dar nu mai poti scrie si zice ca e natural respectivul produs.Ar trebui specificat,ingrediente,99% sau 98/& naturale care au in compozitie si substante cu risc mediu de dauna....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta pt ca nu exista lege in Romania sa defineasca si sa limiteze ce inseamna natural.
      Tot ce ne zic producatorii credem fara sa cercetam, si poate intr-un final nu inseamna nimic, poate e doar o chestie de marketing.
      Cuvinte precum "natural", "de casa", "traditional" etc pot insemna orice, nefiind reglementate prin lege nimeni nu ii opreste sa scrie absolut orice pe produs (mai putin in cazul laptelui, am inteles ca acolo ar fi o loge sau ceva de genul).

      Apoi, produse cu risc mic/mediu de dauna pot fi si substante folosite pt a parfuma produsul sau substante cu risc alergen.
      Am observat pe alegesanatos ca ei catalogheaza aceste substante ca avand risc mediu/mic.
      Faptul ca un lucru e cu potential alergen nu face produsul non natural. Parfumurile naturale de exemplu pot fi iritante pt piele sensibila.

      De aici incolo lucrurile se complica putin.
      Nimic din ce e in produsele cosmetice nu sunt in starea lor naturala, toate sunt prelucrate, extrase din plante, hidrolizate, ingrediente derivate din plante, ingrediente bazate pe plante, uleiuri extrase prin metode mai bune sau mai putin bune etc..

      Apoi, ceva natural sau de origine naturala nu inseamna neaparat ca e sanatos. De exemplu si cianura se gaseste in mod natural in samburii de caise, samburi care sunt foarte sanatosi consumati in cantitate mica, pe cand in cantitate mare sunt toxici, doar contin cianura. Cianura e naturala, asta nu inseamna ca e ok sa o pui intr-o crema naturala :)

      Apoi, exista substante artificiale dovedite sigure, ce se pot folosi fara probleme in produse cosmetice sau alimentare.

      In concluzie, nu tot ce e natural e sanatos, si nu tot ce e artificial e periculos.

      Exista si substante care stim deja ca sunt cancerigene si care se folosesc in continuare in mancare si cosmetice (tigarile, carnea procesata, parabenii in produsele cosmetice).
      Pe de alta parte exista anumite substante interzise in Uniunea Europeana, deci partial ne protejeaza si Uniunea Europeana, dar nu pana la capat. Asta pt ca fiecare tara interzice sau permite anumite substante, si nu toate sunt comune.

      Daca vrei sa te asiguri ca un produs natural sau artificial e sanatos trebuie sa citesti lista de ingrediente si/sau sa cauti certificarile produsului.
      Un produs certificat bio nu trebuie sa fie 100% natural. Fiecare certificare are cererile ei, in general acestea inseamna ca un anumit procent din ingrediente e de origine naturala, ca un anumit procent e organic, ca nu sunt folosite substante artificiale sau naturale periculoase, unele certifica ca produsul final nu a fost testat pe animale etc.. Fiecare certificare are propriile criterii.
      Cateva exemple de astfel de certificari gasesti aici:
      http://produse-strict-vegetariene.blogspot.ro/2015/09/cosmetice-vegane-in-romania.html#certificaribio

      Ștergere
    2. Corect,nu de mult,am cumparat din strainatate,niste geluri de dus,de la firma Natura Siberica(certificata ICEA),nu prea le recomand,au 3 ani valabilitate iar unele formule,mi a provocat o alergie de piele,de mi a trecut abia dupa cateva luni,drept ptr care ma renatorc,la sapunuri,mai ales ca cele publicate de tine Deja Vu,par ok si de abia astept sa le incerc.
      La noi,fiecare cumpara produsul pe propria raspundere si pe propria cheltuiala,statul se leapada de ce se intampla in privat.

      Ștergere
  4. Multumesc de recomandare,intr-adevar sunt ok sapunuril de la DEJA VU,l-am incercat pe cel de fata cu aloe si castravete,am mai achizitionat inca vreo 3,ptr par,cu ricin si urzica,cel cu ghimbir si ienupar si inca unul cu lavanda si argila alba,speram ca producatorul sa-si mentina stacheta cat mai sus,sa nu se industrializeze,sa nu modifice reteta si sa nu scumpeaca produsele(am inteles ca manager e un tanar de 28 ani).
    Raport calitate,pret bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci deodorantul de la Sabio il mai folosesc sau nu? Nu am inteles exact ce ai zis, dar alte produse fara parabeni, aluminiu si alcool n-am

    RăspundețiȘtergere
  7. Atunci deodorantul de la Sabio il mai folosesc sau nu? printre ingredientele lui contine cera de albine, cocos nucifera oil, ulei de cocos si cera alba... cele scrise in romana...
    Insa alte produse fara parabeni, aluminiu si alcool nu prea am...

    RăspundețiȘtergere
  8. Atunci deodorantul de la Sabio il mai folosesc sau nu? printre ingredientele lui contine cera de albine, cocos nucifera oil, ulei de cocos si cera alba... cele scrise in romana...
    Insa alte produse fara parabeni, aluminiu si alcool nu prea am...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Marie,
      Eu nu am folosit niciodata deodorant de la Sabio, am incercat apele florale si cremele de fata.
      Au multe produse care nu sunt vegane, de aceea pentru fiecare produs trebuie citita eticheta pentru a ne asigura ca e vegan, si dupa caz, ca e sanatos.
      Eu, momentam, folosesc si sunt foarte multumita de deodorantele Schmidt, sunt foarte bune, vegane si sanatoase. Se gasesc online la diverse magazine, cel mai ieftin fiind Farmacia Tei:
      https://produse-strict-vegetariene.blogspot.com/2016/06/deodorant-schmidt-cu-aplicare-manuala.html

      Ștergere

Trimiteți un comentariu